VIDEO | Petrov izbjegava odgovarati na pitanja o Agrokoru

Vijesti 16. ožu 201709:21 > 09:26
N1

U četvrtak se održava sjednica Vlade, a za očekivati je da će premijer uvodno govoriti i o situaciji u Agrokoru. Uoči sjednice, u Vladu je stigao i predsjednik Sabora, Božo Petrov, no nije baš bio raspoložen razgovarati o Agrokoru.

Na upit naše reporterke hoće li Vlada spašavati Agrokor te da su i druge države spašavale velike tvrtke Petrov je odgovorio: “Neću sada dati nikakve izjave. Hvala vam. Neću davati izjave. Koliko puta trebam reći da neću davati izjave.”

Pogledajte video:

Ništa rječitiji, no ipak smireniji, bio je ministar financija Zdravko Marić.

‘Ne mogu na takva pitanja odgovarati u hodu. Čuli ste izjave i ostalih dužnosnika. Dozvolite zbog kompleksnosti teme… Svjesni smo problema i težine. Zaštita nacionalnih interesa i hrvatskih gospodarstva je od presudne važnosti i na tome radimo’, kazao je kratko Marić’, kazao je za N1.

Podsjetimo, predsjednik Mosta u srijedu je je kazao da država neće spašavati Ivicu Todorića, ali da će braniti sustav.

“Ivici Todoriću su dosadašnji političari dali priliku da izraste na ovoliku razinu. Nitko osim njega nije odgovoran za stanje u Agrokoru, zato očekujemo od njega da povuče racionalne poteze, Vlada HDZ-a i Mosta neće provoditi politiku zadnjih dvadeset godina, država ga neće spašavati, ali će braniti gospodarski sustav i interese Republike Hrvatske. Agrokor po broju tvrtki je strateška kompanija za hrvatsko gospodarstvo. Oba partnera u Vladi bit će zajednički spremna djelovati ukoliko dođe do potrebe”, rekao je Petrov.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.