Mrak Taritaš: SDP-u zamjenik gradonačelnika i šef Skupštine

Vijesti 18. ožu 201718:26 > 18:26
N1

Gošća Dnevnika N1 bila je kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš.

Kada će se znati imate li potporu SDP-a?

Ja ću vam reći istinu koju sam i svojoj sestri rekla kad me pitala – dogovori su u završnoj fazi. Dogovaramo nekoliko modela i sve je otvoreno. Nema nikakve potrebe da žurimo. Kolege iz SDP-a imaju potrebno vrijeme i mogu odlučiti koji im je model prihvatljiv. Dogovorili se oko projekata.

Je li sutra krajnji rok?

Malo je to produženo. Molili su kolege iz SDP-a produljenje.

Oko čega je zapelo?

Tema dogovora su bili projekti i programi. Načelno je dogovoreno kako ćemo upravljati gradom. Ostala su još 2-3 programa koje moramo usuglasiti. I dogovoren je koncept. U Zagrebu su i izbori za Skupštinu, vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore. Moramo se dogovoriti u kojem modelu idemo na izbore. Dogovor je bio nekako da idemo korak po korak.

Je li ovo dugo pregovaranje naštetilo kampani?

Kampanja ide dalje. Ja sam prošli tjedan prezentirala program vezan uz promet, danas sam bila na tržnici u Španskom, Utrinama. Ovo je jedan set kampanje. Najbitnije je da ste na terenu s ljudima, da ih pogledate u oči i kažete da Zagreb treba promjene. Ovo je referendum za promjene. Nakon 17 godina u Zagrebu Bandić čeka ozbiljne suparnike.

Što je dogovoreno? Je li točno da će od dvoje zamjenika gradonačelnika jedan biti iz SDP-a, a drugi neovisni?

Dogovoreno je kako upravljati gradom. Nijedno ime još nije bilo. Ako želimo promjenu moramo omogućiti da resorima upravljaju najkompetentniji ljudi. Mogu otkriti – dogovoreno je da jedan od zamjenika bude iz SDP-a, jedan nestranački i da je predsjednik Skupštine iz SDP-a.

Kada će doći do konačnog sporazuma?

Treba pričekati. Tražili su SDP-ovci mali timeout. Može do dogovora i nedoći. Sve je prihvatljivo. Opcija je i odvojeno i zajedno i s podrškom i bez podrške. Treba napraviti dobar posao. Treba gradom upravljati na drugačiji način.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.