Na otvaranju fontane na Britancu dogodio se incident

Vijesti 20. ožu 201722:26 > 21. ožu 2017 07:17
N1

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je fontanu na Britancu uz zbog Blagoje Bersa i blagoslov svećenika Zlatka Korena. No, prije otvaranja dogodio se incident.

Naime, jedan muškarac popeo se na fontanu te u nju obavio malu nuždu. Na majici je imao natpis “Jel’ smo se za ovo borili”, a nakon incidenta pojedini su građani počeli ga vrijeđati, psovati i tražiti da ga privede policija, zabilježio je RTL. On je samo na to kazao: “Baš me briga”. Dao se u bijeg, ali ga je gradonačelnikovo osiguranje brzo uhvatilo.

Nakon gotovo šest mjeseci završeni su radovi na uređenju zagrebačkog Britanskog trga – gdje je osvanula još jedna gradska fontana.

Novi izgled Britanac u godini lokalnih izbora dobio je uz niz problema. Građevinska inspekcija najprije je obustavila radove jer nije bila ishođena građevinska dozvola, a potom je travnjak na kružnom toku preširoko napravljen zbog čega autobusi nisu imali mjesta za prolazak pa su bili potrebni dodatni radovi. Ranije se spominjalo da je projekt vrijedan 600 tisuća kuna, no koliko je na kraju Zagrepčane stajalo uređenje nismo uspjeli doznati. Gradonačelnik Bandić naime izjave nije htio davati, a raspoloženi nisu bili ni mjerodavni predstavnici Grada.

Kako je izgledalo otvaranje, pogledajte u galeriji, a u videu pogledajte što kažu građani na još jednu fontanu.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.