Ministrica Obuljen komentirala naklon predsjednice u HNK-u

Vijesti 26. ožu 201711:14 > 11:23
Telegram.hr

Gostujući u Točki na tjedan, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek komentirala je pojavljivanje Kolinde Grabar Kitarović na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta na premijeri "Labuđeg jezera".

Balet “Labuđe jezero” Petra Iljiča Čajkovskog, premijerno je postavljen u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu u koreografiji i režiji Vladimira Malakhova i jedan je od vrhunaca ovogodišnje sezone središnje nacionalne kazališne kuće.

No, cijela je predstava zasjenjena odlukom predsjednice da ode na pozornicu te da se, uslijed ovacija koje je dobio ansambl, pokloni zajedno s njima.

Na predstavi je bila i ministrica Obuljen Koržinek koja kaže da je predstava bila “stvarno spektakularna”. A kako vidi postupanje predsjednice?

“Ja sam sutradan bila žalosna. Mediji, umjesto da govore o spektakularnoj premijeri, bave se takvom jednom situacijom koja je splet nesretnih okolnosti. Mislim da je to ispod svake razine i kao minsitrica sam izrazito tužna kada se umjetnički doživljaji svode na to tko je bio u kakvoj haljini… Kada mediji prate kulturne događaje to su uglavnom teme tko je bio, je li došla ova ili ona. Mislim da nam fali malo više fokusa na umjetnike”, kazala je Obuljen Koržinek.

No, nije li predsjednica ta koja je zasjenila i ukrala ovacije?

“Ne. Vi niste bili tamo i niste vidjeli da je to bilo u četvrtoj rundi naklona. Svi koji su trebali, dobili su bukete. Koliko znam, predsjednica je stajala sa strane i dogodila se ta nezgodna situacija. Tko god je bio tu večer tamo sigurna sam da je izašao s emocijama o kojim govorim. Sretna sam da je predsjednica bila tamo. Dobro je kada predsjednica ili premijer dođu na kulturne događaje i svojom pristunošću svjedoče i daju priznanje umjetnicima. Ta večer je zaista bila posebna”, rekla je ministrica u TNT-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.