Brodarski institut miče se s popisa strateških tvrtki?

Vijesti 28. ožu 201717:45 > 17:45
N1

Brodarski institut nema zašto biti na popisu strateških dražavnih tvrtki, poručio je to ministar državne imovine Goran Marić. Smatra da rješenje za probleme Instituta nije u promjeni pravnog statusa, nego u novoj Upravi.

A novi Nadzorni odbor i Uprava mogli bi biti imenovani do kraja tjedna. Istovremeno, radnicima stižu dijelovi zaostalih plaća, no Institut je i dalje pod prijetnjom stečaja.

Dio je radnika tako dobio plaće za prosinac pa i siječanj, dok neki još nisu dobili ništa, a isprika im trenutno, kažu, ne znači ništa.

I dok se direktor nada, ali ne garantira da će realizacijom nekih poslova Institut izvući od utapanja u stečajnim vodama, država kao stopostotni vlasnik još nije povukla obećan potez. Prošlog je tjedna trebala imenovati novi Nadzorni odbor, a to tijelo novu Upravu, no to se nije dogodilo.

Brodarski Institut iz okrilja države na tržište je izašao 1992. godine i njihov pravni status ih spriječava u brojnim mogućnostima, kažu na Institutu i nude neke od modela poznatih u Europi.

I dok su neki zastupnici HDZ-a, dok su bili u oporbi prozivali Vladu Zorana Milanovića jer upravo po tom pitanju ne čini ništa, ministar Marić danas kaže da je to manji problem.

Cijelu priču pogledajte u prilogu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.