VTB ublažila izjavu da je Agrokor falsificirao izvještaje

Vijesti 30. ožu 201710:33 > 10:49
Krunoslav Petric/PIXSELL

U srijedu kasno navečer VTB banka ublažila je izjavu prvog potpredsjednika banke Jurija Solovjeva da je Agrokor falsificirao izvještaje.

U VTB banci pojašnjavaju da je bilo samo nepravilnosti u izvještajima, ali ne i falsificiranja, javlja naš reporter Hrvoje Krešić.

‘Sinoć se oglasila ruska banka VTB pojašnjenjem, nakon što je njihov prvi čovjek Yuri Soloviev javno rekao da su izvješća Agrokora falsificirana. Kako bi ublažila posljedice tako snažne optužbe, naveli su da se radi o “netočnostima i nepravilnostima”. Shvatili su, naime, da moraju ublažiti situaciju, što je u skladu sa sastankom između dobavljača i kreditora da situaciju treba staviti pod kontrolu’, javlja Krešić.

Da je situacija dramatična pokazuje i početak trgovanja na ZSE-u jutros gdje je nastavljen oštar pad Crobex indeksa, ponajviše pod pritiskom pada cijena dionica kompanija iz sastava Agrokora, nakon što je u srijedu navečer agencija Moody’s ponovno smanjila kreditni rejting tog koncerna.

“Uprava i menadžment kompanije nažalost su dosta dugo vremena falsificirali likvidnost što je dovelo do toga da je kompanija nakupila takav dug”, rekao je Soloviev u srijedu.

Nakon jučerašnjeg dramatičnog dana kasno navečer u zgradi Kraša održavao se hitan sastanak ključnih dobavljača Agrokora s ruskim bankarima. 

Također, Agrokor je ranije u srijedu najavio kako će uskoro izići s objavom vezanom za trenutno stanje i buduće korake kompanije.

“Agrokor će uskoro izići s objavom koja će biti vezana uz sve relevantne činjenice, trenutno stanje i buduće korake kompanije. Ne bismo komentirali razne zaključke i vizije o budućnosti Agrokora”, kaže se u Agrokorovoj izjavi upućenoj medijima.

Sve o temi donosimo na OVOM LINKU.