Banke tvrde: Todorić potpisao standstill aranžman!

Vijesti 02. tra 201711:53 > 11:56
Krunoslav Petric/PIXSELL

Kako N1 neslužbeno doznaje iz bankarskih krugova, Ivica Todorić potpisao je standstill aranžman. Razlog zbog kojeg standstill ugovor još nije stupio na snagu tehnički su, tvrde iz bankarskih krugova. Naime, osim Agrokora, potpis treba staviti 30-ak bankara, vlasnika Agrokorova duga, i kako nisu svi u Hrvatskoj to bi moglo potrajati do ponedjeljka.

Bankari su još u petak objavili da su dogovoreni svi detalji standstill aranžmana s Agrokorom te da su poručili da će on stupiti na snagu u petak, no to se nije dogodilo ni u subotu. Ponavljaju da razlog leži u tehničkim detaljima, u činjenici da je vikend, te kako svi bankari nisu u Hrvatskoj.

Službenu potvrdu informacije da je Ivica Todorić stavio svoj potpis čekamo iz Agrokora.

Standstill aranžman između banaka i Agrokora prvi je korak u stabilizaciji koncerna. Drugi korak je sporazum između Agrokora, banaka, dobavljača, factoring društava i države. Josip Budimir, član Uprave Francka, u ime dobavljača, nakon jučerašnjeg stastanka u tvrtki Alca, rekao je da deblokada Agrokorovih tvrtki nije moguća dok se ne dobije pomoć države. “Mi to ne možemo silom napraviti. Nadamo se da će se to hitno poduzeti da bi se regulirali novčani tokovi”, izjavio je Budimir.

U Vladi nam ne odgovaraju hoće li povući svoju blokadu ili dati jamstva da će to u izgledno vrijeme učiniti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.