Penava za N1: Pripremamo zakon o obnovi i razvoju Vukovara

Vijesti 02. tra 201713:30 > 13:30
Ilustracija

Lokalni izbori važan su trenutak za Vukovar, a gradonačelnik Ivan Penava kaže kako niti jedna stranka nije sigurna u tom gradu te da je to dobro.

”Godine od 2009. naovamo su osporile da je Vukovar bastion HDZ-a. Vukovar je i povijesno miješana sredina tako da ne možemo govoriti o tome da je HDZ ili bilo koja stranka sigurna tamo. Mislim da je to dobro, da se netko ne ukopa i ne umisli da je dovoljno dobar nego da mora stalno izvlačiti maksimum”, kaže Penava u razgovoru za N1.

Najavio je i kako se priprema zakonski prijedlog o obnovi i razvoju Vukovara.

”Pripremamo zakon o obnovi i razvoju Vukovara. To je jedan novi zakon i to je spremno, a ovih dana ćemo ga predstaviti javnosti. Gurnuli smo ga prema Vladi i očekujemo da ga Vlada po ubrzanom postupku uputi u usvajanje zakonske procedure”, kaže Penava.

Smatra kako se Vukovarci ne bi trebali opterećivati pitanjima poput ćiriličnih ploča u situaciji kad ima i mnogo važnijih pitanj.

”Ovisno o ljudima koji vode politku, a ako su usmjereni na pozitivne stvari, mi ćemo shvatiti da je glupo bazirati se na bilo čemu što nije realno. Ako je čovjek gladan i žedan ne smijemo si dozvoliti da nam netko sa stane nametne nešto kao prioritet. Ja sam siguran da Vukovarci, kada imauju stabilnu situaciju u gradu, se fokusiraju na bitne stvari”, rekao je Penava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.