'Stvari krenule u boljem smjeru, događa se mirnoća'

Vijesti 13. tra 201712:38 > 12:47
N1

Ministar financija Zdravko Marić ponovio je danas kako je intencija lex Agrokora očuvanje stabilnosti gospodarskog i financijskog sustava te društva u cjelini.

”Situacija evidentno nije jednostavna. Mislim da nam to u vladi mora biti prva misao vodilja. Naravno da uvijek treba analizirati sve scenarije, ali su stvari krenule u boljem smjeru. Ipak se nekakva mirnoća događa. I danas imamo ove vijesti vezane uz novu likvidnost za sustav, koju smo okarakterizirali kao izuzetnu potrebu u kratkom roku”, kazao je Marić.

Upitan jesu li prijašnje vlade mogle rješavati ovaj problem Marić je odgovorio: ”A to je jedno pitanje koje… Netko tko nije državni dužnosnik elegantno na to odgovara, ali ja kao ministar financija moram bit otvoren, ali i odgovoran s izjavama. Kompleksna je materija, ali ne treba zanemariti da govorimo o gotovo 40 tisuća zaposlenih u Hrvatskoj”, kazao je.

”Dubina problema stvara dodatne poteškoće, ali mislim da bez obzira na sve potencijalne rizike, treba gledati na potencijalno moguće i pozitivne efekte. O tome je premijer govorio i mislim da je pravu”, rekao je ministar.

Upitan je li sudbina ove vlade izravno vezana uz Agrokor Marić nije htio komentirati.

”Vi znate da nisam u tim politčkim stvarima da bih ja sad dao neki suvisao komentar na to”, kazao je. Dotaknuo se i slučaja Ina-MOL kazavši kako je najveći dio fokusa sada ipak prebačen na Agrokor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.