'Izjava predsjednice o Todoriću stigla je prekasno'

Vijesti 14. tra 201709:14 > 09:18
Ivica Galovic/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jučer je komentirala situaciju u Agrokoru rekavši da joj nije jasno kako netko tko ne isplaćuje plaće živi u dvorcu. Predsjednik Kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić za N1 je rekao kako je ta izjava stigla prekasno.

“Ja se slažem s tom izjavom, ali mislim da ona dolazi prekasno i da su hrvatski političari davno trebali reagirati na takvo stanje. Most već duže vrijeme govori o problemima u Agrokor i svojim ponašanjem sugerira potrebne promjene. Zadnje dane su Todorić i njegova obitelj postali lopta za napucavanje raznih političara čiji su donedavno bili miljenici. Most tu pokazuje dosljednost. S obitelji Todorić se ne bavimo, važan nam je Agrokor. Ne Todorić jer kad prođe restrukturiranje on vlasništvo neće imati, nego zbog radnik”, rekao je Šimić u Novom danu.

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak je ustvrdila kako najveću odgovornost za sudbinu koncerna Agrokor i cijeloga sustava vezanog uz Agrokor snosi sada već bivša Uprava koncerna.

“Zgrožena sam i jednostavno ne mogu vjerovati da u situaciji kada ne možete plaćati dobavljačima i hoćete li moći isplatiti plaće, da u situaciji kada ljudi strepe za vlastiti život i budućnost svojega radnog vijeka, kada ne možete plaćati dobavljačima, kada možete izazvati domino-efekt pada dobavljača, da i dalje možete živjeti u luksuznim uvjetima u nekakvom dvorcu”, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.