Policija o porukama za 'doček' Plenkovića: Nismo ih oduzeli

Vijesti 14. svi 201717:17 > 17:26
N1

Premijer Andrej Plenković u nedjelju će posjetiti Metković u sklopu predizborne kampnje za lokalne izbore. Kako je ranije doznala N1 televizija, skupina mladih odlučila se organizirati i dočekati premijera s porukama i transparentima.

No, u njihovom naumu da postave transparente spriječila ih je policija. Mladić koji je transparente postavljao kazao nam je kako su mu policajci oduzeli transparente s objašnjenjem da su ”neprimjereni i da im je tako naređeno”.

Iako smo htjeli čuti što o ovom događaju kaže policija, isprva smo dobili samo kratku obavijest od Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u kojoj su rekli da ”za događaj ne znaju, ali i da nam takve informacije ne mogu davati”.

Ipak, nakon što je priča objavljena iz policije je stiglo detaljnije priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

”Obzirom na netočne medijske napise, obavještavamo Vas da su policijski službenici PP Metković danas oko 13.30 sati, provodeći mjere osiguranja boravka štićene osobe, u Metkoviću, zatekli muškarca (1991.) u namjeri postavljanja transparenta na prometni znak.

Policijski službenici utvrdili su da navedeni transparent nije uvredljivog sadržaja, ali je muškarac upozoren da postavljanjem transparenata na prometni znak čini prekršaj iz čl. 14. ZSPC te postupa suprotno odredbama Zakona o cestama, nakon čega se muškarac udaljio.

Napominjemo da navedeni transparent od spomenute osobe nije oduzet niti je osoba privedena u službene policijske prostorije”, priopćeno je iz Ureda glavnog ravnatelja policije.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.