'Tko je policajcima dao naredbu da oduzmu transparente?'

Vijesti 14. svi 201717:43 > 17:48
N1

''Tijekom današnjeg posjeta premijera Andreja Plenkovića Metkoviću dogodio se očiti udar na slobodu govora'', poručuju iz Mosta Nezavisnih lista.

Napominju kako je skupina građana, pred premijerov dolazak, postavljala transparente kojima su željeli iskazati svoje nezadovoljstvo njegovim izjavama i politikom, zbog čega je policija uzela podatke jednog od prosvjednika te mu oduzela transparente.

”Također, od mladića su zatražili da otkrije sve lokacije na kojima su transparenti postavljeni te su i oni uklonjeni. Niti jedan transparent nije sadržavao poruke uvredljivog sadržaja, zbog čega Most nezavisnih lista osuđuje ovakvo postupanje policije i pozivamo na poštivanje demokratskih načela i prava građana na izražavanje svog mišljenja”, stoji u priopćenju.

O ovom slučaju govorio je i Nikola Grmoja: „Jedino neprimjereno u današnjoj situaciji jest postupanje policije koja nije imala razloga oduzimati transparente mladima, jer apsolutno ničime nisu vrijeđali Andreja Plenkovića niti bilo koga drugoga. Osuđujem ovaj postupak i pozivam nadležne institucije da ispitaju na temelju čega su prosvjedniku oduzeti transparenti i zapisani osobni podaci i da obavijeste javnost tko je policajcima dao naredbu za to.“ , izjavio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.