Dva dana uoči izbora Bandić zaposlio 256 'kolega' u Holdingu

Vijesti 19. svi 201712:54 > 13:03
ZG Holding/Twitter

Posljednji dan kampanje u pohodu na šesti mandat za gradonačelnika metropole Milan Bandić uručio je agencijskim radnicima 256 ugovora o stalnom radnom odnosu u prostorijama Čistoće, jedne od podružnica Zagrebačkog holdinga.

“Danas smo u zajednicu Zagrebačkog holdinga primili 256 novih kolega. Svima njima je čestitao i ugovore uručio gradonačelnik Milan Bandić!”, pohvalio se Zagrebački holding na društvenim mrežama uz smiješak i hešteg ‘okvirzabolje’

U Zagrebačkom holdingu rade brojni agencijski radnici, a njihovo zapošljavanje za stalno bilo je najavljeno početkom travnja ove godine. Prvi val je odrađen prije nešto više od mjesec dana, kada je također stalno zaposleno 119 ljudi iz Čistoće, koi su ranije bili zaposleni ili preko agencije, ili su radili na određeno vrijeme dulje od šest mjeseci.

Zbog brojnih radnika koji su zaposleni preko agencije te obespravljeni i diskriminirani u odnosu na radnike s ugovorima o radu na neodređeno vrijeme, već je stizalo mnogo kritika na račun Bandića. Kada je početkom travnja odjednom najavljeno njihovo zapošljavanje još su se i pojačale, pogotovo od strane oporbe koja je sve nazvala predizbornim zapošljavanjem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.