Gubi li HDZ Knin? Oglasila se Josipa Rimac

Vijesti 22. svi 201714:34 > 14:35
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Josipa Rimac održala je konferenciju za medije na kojoj se osvrnula na iznenađujući rezultat izbora, s obzirom da ju je nezavisni kandidat Marko Jelić u prvom krugu prestigao s 48,66 posto glasova birača, dok je ona osvojila 39,42 posto glasova. Rimac je najavila da ima mjesta za napredak te da je uvjerena u pobjedu u drugom krugu.

“Rezultate ste svi vidjeli već sinoć, idemo u drugi krug. Ono što je sigurno jest da je HDZ spreman za drugi krug, sigurni smo da ćemo nedostatak koji fali da bi pobijedili u drugom krugu nadomjestiti aktivnostima na terenu. Vjerujem u pobjedu u drugom krugu i želim se zahvaliti svima koji su izašli na birališta. U Kninu je zabilježen veliki odaziv, više od 6.000 birača je glasovalo što pokazuje da je zainteresiranost građana za zajednicu velika, a na nama je da upravo mi budemo sa svojim programima ti koji će dobiti njihovo povjerenje. Vjerujem da će odaziv i u drugom krugu biti dobar. Vjerujem da će građani prepoznati program HDZ-a i znati cijeniti sve što smo učinili u proteklim godinama, od 1995. godine imamo povjerenje građana i sigurna sam da ćemo ga dobiti i za 15 dana” istaknula je Rimac, prenosi ŠibenikIN.

Na novinarsko pitanje što ona misli o razlozima izbornih rezultata kazala je da su u tijeku detaljne analize te da smatra da ima puno mjesta za napredak.

“Kroz 24 sata ćemo imati analize svakog biračkog mjesta i usporedit ćemo ih sve. Vidno je da je rezultat mene kao kandidata u postotcima bolji nego HDZ-a za Gradsko vijeće, te prema tome ne postoji nezadovoljstvo osobnim razlozima ili prema meni kao kandidatu. Postoji veliki prostor za napredak, HDZ nije izgubio ni jedne izbore u Kninu i apsolutno vjerujem u pobjedu u drugom krugu”, zaključila je Rimac.

HDZ je u kninskom Gradskom vijeću dobio 8 od 17 mandata, Kandidacijska lista grupe birača s nositeljem Jelićem 5, SDP 1, SDSS 1 i MOST 1, a na novinarsko pitanje na koga računaju za ostvarivanje apsolutne većine Rimac nije dala odgovor.

“Vidjet ćete na koga računamo”, kratko je rekla Josipa Rimac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.