SDP-ovci na pitanje gdje im je šef: Nekad je manje – više

Vijesti 24. svi 201711:15 > 12:19
Sanjin Strukic/PIXSELL

U prostorima SDP-a Hrvatske održana je konferencija za medije na temu lokalnih izbora na kojoj je o rezultatima govorio šef SDP-ova izbornog stožera, Željko Kolar.

Kolar je od kolega i kolegica iz stranke tražio da sve svoje slobodno vrijeme usmjere na pomoć kolegicama i kolegama koji se natječu u drugom krugu lokalnih izbora te da dotad komentiraju samo izbore, koji bi im trebali biti jedina tema. “Tako će dati doprinos jačanju stranke i ukupnom rezultatu SDP-a na ovim lokalnim izborima”, rekao je Kolar, dodavši da o ostalim stvarima, koji se tiču i unutarstranačkih stvari, zadrže za sebe do završetka drugoga kruga lokalnih izbora.

“Oni kolege koji neće prihvatiti ovaj apel i ovaj poziv stranački ne mogu očekivati našu podršku u budućem razdoblju. Za ovo što sam danas ovdje rekao imam podršku ostalih kolega koji su isto pobijedili u prvom krugu, od župana Komadine, gradonačelnika Novosela i ostalih koji su se pridružili”, rekao je Kolar, komentirajući podjele u stranci. 

Nakon njega javnosti se obratio i Marko Vešligaj. “Reći ću samo da ovo nije vrijeme za podjele, ovo je vrijeme kad moramo dati podršku našim kolegama od Siska, Slatine, Oroslavja, Ploča, Trogira,Rijeke, puno je SDP-ovaca u drugom krugu i kvalitetnih kandidata, a mi kao stranka moramo im biti maksimalna podrška i pomoć. To je jedino čime se SDP treba baviti u ova dva tjedna, nakon toga treba sjesti, analizirati i krenuti na ozbiljan posao”, rekao je Vešligaj.

Naš novinar, Hrvoje Krešić, upitao je SDP-ovce gdje je šef stranke, Davor Bernardić. “Nekad je manje više, predsjednik je na terenu i daje podršku našim članovima koji su ušli u drugi krug, a on će odrediti kad je trenutak kad će se obratiti”, rekao je Kolar, dodavši da će se nakon drugoga kruga izbora govoriti o rezultatima i jesu li oni uspješni ili neuspješni. “Prije nego završi drugi krug izbora nije potrebno raditi nikakvu analizu”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.