'Bolje tableta za spavanje nego tvit u 3 ujutro'

Vijesti 02. lip 201710:10 > 10:15
HNS

'Bolje tableta za spavanje, nego tvit u 3 ujutro! HNS ostaje odan svojim vrijednostima, kako danas, tako i sutra. Fokus mora biti na Bandiću!', napisao je jutros Ivan Vrdoljak na Twitteru referiravši se time na svoju noćašnju objavu koja je izazvala žestoke reakcije na društvenim mrežama i po medijima.

”Danas sigurniji nego ikad, na reformi obrazovanja lomi se budućnost Hrvatske. I to prava, izvorna reforma bez ideologije, nošena energijom i emocijom za budućnost, a pokretana strašću ljudi koji su je stvarali. Učinit ću sve što je u mojoj moći da krene što prije makar mi to bilo zadnje što ću učiniti u politici!”, napisao je noćas Vrdoljak.

Izjava je to koja je, dakako, izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama koje govore da je time nanijeo štetu Anki Mrak Taritaš zbog indirektne najave da će HNS ipak stati uz Plenkovića i osigurati mu većinu, u zamjenu za tri ministarstva. Više o tome smo pisali OVDJE.

Ovaj slučaj prokomentirao je i naš reporter Hrvoje Krešić koji kaže kako noćašnji status nikako nije pomogao Anki Mrak-Taritaš u utrci za mjesto gradonačelnice Zagreba.

”Ankete koje su objavljene jučer pokazuju da se Bandićeva prednost povećava. U taboru Mrak-Taritaš ne odustaju lako, ali nisam siguran koliko joj u stranci pomažu. Noćas je Vrdoljak objavio kao je najvažnija stvar kurikularna reforma i kako će mu to provođenje reforme biti nešto što će biti napravljeno makar mu to bilo zadnje u politici. Povela se rasprava znači li to da Vrdoljak i Ferenčak otvaraju mogućnost suradnje s HDZ-om koji im, šuška se u kuloarima, nudi Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ostala 3 ministarska mjesta”, kazao je Krešić.

Iako je Vrdoljak objavio novi status u kojem je na neki način pokušao ublažiti svoju raniju objavu, šteta je već napravljena, rekao je naš reporter.

”Pozicija Mrak Taritaš je sada otežana uoči samog finala, ali i Bandiću sve više afera izlazi na vidjelo. Portal Index je objavio da Bandić duguje pozamašnu svotu poreza kojeg još vuče iz vremena kad se natjecao za predsjednika”, kazao je Krešić.