Josipa Rimac deklasirana u Kninu, Jelić gradonačelnik

Vijesti 04. lip 201720:06 > 20:09
N1

Prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva nakon 100 posto prebrojanih izbornih mjesta u Kninu kandidat grupe birača Marko Jelić osvaja 58,65 posto glasova, dok HDZ-ova Josipa Rimac 39,45 posto.

Josipa Rimac obratila se medijima nakon što su objavljeni prvi rezultati rezultati.

”Želim se zahvaliti velikom odazivu svojih sugrađana. Brojka od 7.200 govori o festivalu demokracije. Želim zahvaliti biračima koji su meni dali glas i što moram priznati da je bolji pobijedio – u ovomo slučaju Marko Jelić. Čestitam njemu i onima koji su njemu dali glas. Većina je odabrala. Sutra je novi dan”, rekla je.

”Što je presudilo to ćemo znati tek za dan-dva. Sada bi svaki komentar bio preuranjen. U konačnici rezultat se zna, a mi ćemo sigurno raditi analize”, rekla je.

Rimac nije decidirano odgovorila na pitanje hoće li dati ostavku na mjesto predsjednice HDZ-ovog ogranka.

”Razgovarat ćemo na Predsjedništvu i Gradskom odboru. Znate kako hijerarhija izgleda. Ja nisam od onih koji smatraju da treba držati poziciju. Sve ono što HDZ procijeni da će biti najbolje – tako će biti. Sigurno je da ćemo u Vijeću biti konstruktivni i zalagati se za ono što će biti bolje za Kninjane. Osjećam se ponosno jer ljudi koji su samnom su dali maksimum. O emocijama ću moći nakon dan-dva. Dali smo maksimum i građani su odlučili i to treba poštivati. Imala sam njihovo povjerenje 3 puta. Ovaj poraz ne znači da oni mene ne vole i da ja ne volim njih. Ja ih itekako volim”, rekla je Rimac.

DIP

Tijek događaja pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.