Pobjednici prema nevažećim listićima su Hajduk i Spužva Bob

Vijesti 06. lip 201719:19 > 19:25
Miranda Cikotic/PIXSELL

Splitsko Gradsko izborno povjerenstvo (GIP) pregledalo je 5451 nevažeći glasački listić s izbora za splitskog gradonačelnika i utvrdilo 110 spornih te će o osnovanosti prigovora odlučivati županijsko povjerenstvo.

Kako su na brojnim listićima Splićani dodavali svog kandidata, predsjednik GIP-a u šali je rekao da je Hajduk bio u tijesnoj borbi sa Spužva Bobom.

“Biračko povjerenstvo je uglavnom odradilo svoj posao. Pregledali smo sve listiće, jednog po jednog, u punom sastavu. Utvrdili smo da ima 110 listića koji su sporni, što predstavlja dva posto od ukupnog broja. Listiće smo zapečatili i dostavit ćemo ih Županijskome izbornom povjerenstvu koje je nadležno odlučivati o osnovanosti prigovora”, izvijestio je predsjednik GIP-a Goran Čolak.

‘Spužva Bob ima zavidan broj glasova. Čak više nego Ivo Baldasar, a i Opara da se prijavio sam bez zaleđa HDZ-a. Listići koji ne pripadaju glasačima Spužva Boba više-manje sadrže ružne komentare na račun Keruma i Opare’, kazao je utorak Kerumov kandidat za dogradonačelnika Davor Grčić.

Splićani su na nevažećim listićima osim Spužva Bobu svoj “glas dali” i Avi Karabatić, Lidiji Bačić, nekim igračima Hajduka, ali i brojnim osobama iz javnog života, dok su neki otišli u prošlost i “glasovali” za Tita.