'Ne budem li imala potpunu slobodu, ja ću se zahvaliti'

Vijesti 09. lip 201718:47 > 18:51
N1

"Ako neću imati potpunu slobodu, ako ne budem produktivna i ne budem ostvarivala ciljeve, ja ću se zahvaliti", kazala je Blaženka Divjak nakon što je potvrđena za kandidatkinju za ministricu na saborskom Odboru za obrazovanje.

Divjak je nakon sjednice Odbora za obrazovanje dala izjavu. Na pitanje hoće li smijeniti ljude koji su na čelu skupine koja bi trebala provoditi kurikularnu reformu, pojasnila je da je riječ o skupini koju imenuje premijer a ne ona, ali da je tijekom razgovora uvjerili da će na toj temi raditi zajedno.

“Mislim da je važan proces kordinacije i da ne robujemo formi. Ako postoje neki ljudi koji nisu uključeni, a htjeli bi se uključiti, neka se uključe, a oni kod kojih postoji zamor da odu”, kazala je.

“Ako neću imati potpunu slobodu, ako ne budem produktivna i ne budem ostvarivala ciljeve, ja ću se zahvaliti”, kazala je Divjak.

“Od mene nisu traženi bilo kakvi ustupci, niti sam upoznata da je to tražio Hrast ili neka druga stranka. Ja nisam nikada do sada, niti ću ikad pristati na ucjene. Svoju slobodu ću koristiti u skladu s ovlastima funkcije. Molim da moj rad ocjenjujete na temelju mojih vlastitih postignuća ili propusta”, poručila je Divjak.

Na Odboru na obrazovanje jasno je poručila da nikome neće dozvoliti da je ucjenjuje.

“Ja nisam neodlučna osoba i mislim da je odlučnost važna nakon provjere svih činjenica i dokaza. Kada ulazite u ovakav posao, ako ste neovisni o stranci, to ima pozitivnih i manje pozitivnih strana. Stranačka pripadnost ne smije biti odlućujuća u ovakvim raspravama. Sudjelovala sam u prosvjedu i podržavam kurikularnu reformu. Sloboda izbora suradnika je važna i zbog projekata koji se misle provoditi i ne smije biti uvjetovan ni na koji način, neću pristati na ucjene koji bi došli od bilo koje stranke, pa ni od HNS-a jer ću tako primjerom pokazati da se može drugačije”, rekla je Divjak.

Više o izlaganju Divjak možete pročitati OVDJE.

Plenković: Očekujem da ćemo se zajednički dogovarati, bez ulice i ceste

“Dobila je povjerenje, ona je stručna, nestranačka osoba koja je odlučila napraviti taj veliki korak i postati članica Vlade RH. Očekujem politiku jedne Vlade gdje dogovoramo korake koji su važni za hrvatsku budućnost. Očekujem da će ona imati dobru suradnju s kolegama i partnerima u Vladi i da ćemo zajednički dogovarati, bez ulice i ceste”, rekao je premijer Plenković nakon izglasavanja povjerenja novim ministrima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.