Želi li to Stier postati novi predsjednik HDZ-a?

Vijesti 13. lip 201708:23 > 08:24
N1

Burno je počeo ovaj tjedan, HDZ-ov Davor Ivo Stier je podnio ostavku u ponedjeljak na mjesto ministra vanjskih i europskih poslova te potpredsjednika Vlade, a Marija Pejčinović Burić, kandidatkinja za ministricu, trebala bi početkom idućega tjedna biti izglasana u Saboru.

Stier zasad i dalje obavlja posao ministra, otputovao je u Oslo, a što se tiče komentara u HDZ-u – teškm ih se mukom skuplja jer nitko od HDZ-ovih zastupnika nije želio dati komentar zašto je Stier to učinio, kazala je naša reporterka Katarina Brečić.

Neslužbeno mnogi od njih, bliži Stierovu svjetonazoru, komuniciraju prema novinarima da su nezadovoljni koalicijom HDZ-a s HNS-om upravo zbog različite ideologije i svjetonazora.

I sam Stier je jučer u izjavi za medije na kojoj je obznanio svoju ostavku rekao je da želi raditi u Saboru i širiti demokršćanske vrijednosti.

Međutim, nije mu se moglo postavljati pitanja pa mnogima njegovi razlozi, barem oni koje je naveo, nisu uvjerljivi, a neodgovoreno je ostalo koja će biti njegova daljnja uloga u HDZ-u s obzirom na to da nije podnio ostavku na mjesto tajnika.

Iz više izvora moglo se čuti iščitavanje da je ovo pokušaj njegova jačanja položaja u stranci i da je čak najavio i svoju buduću ulogu predsjednika HDZ-a ili da je time barem otkrio takve svoje ambicije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.