Petrina prijeti prijavom zbog oduzimanja vatrogasne cisterne

Vijesti 23. lip 201713:13 > 13:18
DVD Primošten

Oduzimati Primoštenu u srcu turističke sezone vatrogasnu cisternu radi opskrbe vode u Općini Ervenik bezobrazno je i besmisleno i bude li nam cisterna oduzeta bit ću primoran podignuti kaznenu prijavu protiv odgovornih jer na ovaj način dovodite u opasnost živote ljudi i imovine, napisao je načelnik Stipe Petrina Ravnateljstvu za robne zalihe.

Na taj se potez Petrina odlllučio nakon što je od Ministarstva graditeljstva, poduzetništva i obrta dobio nalog da cisternu preda na korištenje drugoj općini.

Ministarstvo je Općini Primošten naložilo da najkasnije do danas predaju tu višenamjensku autocisternu za prijevoz pitke vode na privremeno korištenje Općini Ervenik, no Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Primošten i načelnik Petrina, tome se suprotstavljaju, piše ŠibenikIN.

“Pred početak nove protupožarne sezone već imamo nekoliko intervencija, manjak ljudi, ali herojski se mučimo, a onda nam je stigla obavijest da nam cisterna ide u Ervenik radi prijevoza vode. Ostali smo zgroženi i zatečeni što u sezoni ostajemo bez jako bitnog, ako ne najbitnijeg vozila. Sigurnost 15.000 gostiju i domaćina više neće biti ista. Raspolagat ćemo sa svega 42 litre vode po kvadratnom kilometru odnosno s kap po metru. Politika je od vatrogastva učinila kurvu na prodaju jer ovo je sigurno kupovanje glasova vladajuće stranke ili u Saboru, ili u Županijskoj skupštini. Sramotno i bijedno”, priopćili su nekidan putem Facebooka iz DVD Primošten i najavili da su zbog cisterne spremni i prosvjedovati.

Unatoč zakletvi i profesiji oglušiti ćemo se na neke stvari i događaje van Općine Primošten. Sve članove i ljude dobre volje pozivamo na potporu. Pomoći ćemo uvijek, ali nekome biti dežurna kurva nećemo biti nikad pa ni foteljašima u vrhu lijepe naše’, stav je DVD-a Primošten koji je cisternu dobio prije dvije godine, nakon što je njihova prije 10 godina izgorjela u požaru.

U nalogu za primopredaju cisterne, Ravnateljstvo za robne zalihe poziva se na ugovor potpisan s Općinom Primošten i traže da se cisterna Erveniku preda do kraja rujna ove godine, ali načelnik Petrina tvrdi da je njihov nalog u suprotnosti s tim ugovorom o smještaju, čuvanju, održavanju i korištenju te cisterne.

‘Osobno nemam ništa protiv Općine Ervenik i njenih žitelja, ali problemi te općine ne rješavaju se u lipnju oduzimanjem cisterne koju je na korištenje tijekom četiri godine dobila Općini Primošten. Ako do oduzimanja dođe, a nadam se da neće, bit ću primoran kazneno prijaviti odgovorne’, piše u Petrininom dopisu Ravnateljstvu za robne zalihe pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.

U Općini Primošten podsjećaju kako je pitanje o slučaju cisterna ovoga tjedna u Saboru postavio predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću zastupnik SDP-a i Ranko Ostojić kojeg je zanimalo zašto je DVD-u Primošten prestalo pravo korištenja cisterne i je li takvim činom u jeku protupožarne sezone ugrožena sigurnost stanovnika i turista.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.