Predsjednik HAZUD-a RH o ploči Francetiću: Zatečen sam

Vijesti 27. lip 201711:15 > 11:25
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Desničarska udruga Hrvatska akademska zajednica domovine i dijaspore (HAZUD) poslala je pozivnice državnom vrhu na postavljanje spomen-ploče ustaškom vojniku u njegovom rodnom Otočcu.

”Tragom projekta Velebitsko-vukovarski pobjednički krug, naslovnik ogranizira obilježavanje 105. obljetnice Jure Francetića, hrvatskoga političara i legendarnog vojskovođe iz Drugog svjetskog rata protiv udruženja talijanskog i srpskog fašizma”, stoji u pozivnici.

O ovoj akciji upitali smo Srećka Sladoljeva, predsjednika HAZUD-a u Hrvatskoj koji je kazao kako o takvoj akciji nema saznanja.

”Ja sam samo predsjednik sustavnice HAZUD-a u Zagrebu, a centrala je u Baselu. Ploča ne da se postavlja nego se vraća hrvatskom vojniku Juri Francetiću. To sam saznao od vas. Ja sam na godišnjem odmoru i ne koristim internet čak ni mobitel. Informaciju sam dobio od vas pa sam zatečen”, rekao je Sladoljev.

”Ne znam da li se netko poigrao mojim imenom. To vjerojatno onda postavlja centrala HAZUD-a u Baselu. Možda ja imam, možda sam dobio mailom i pozivnicu – vjerojatno jesam, ali jednostavno nisam otvarao mailove 10-ak, 15 dana. Najvjerojatnoje jesam obaviješten”, kazao je Sladoljev za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.