"Do kraja godine ove vrhuške u nogometu neće biti"

Vijesti 27. lip 201720:48 > 20:49
N1

Potpredsjednik HNS-a Srđan Gjurković bio je gost emisije Veto Sanjina Španovića te se pritom dotaknuo i teme Zakona o sportu koji je on zajedno sa dvoje zastupnika SDP-a u pretprošlom mandatu Sabora i pisao i progurao u Saboru. Gjurković je tom prilikom demantirao špekulacije da će postati zamjenik državne tajnice za sport Janice Kostelić.

Kazao je kako se Zakon o sportu provodi i da će on, po njemu i prije kraja godine, dovesti do promjene na vrhu Hrvatskog nogometnog saveza.

“Zakon o sportu je implementiran u statut Hrvatskog nogometnog saveza i on je postao važeći. Svi znamo da ga oni nisu željeli prihvatiti, da su ga rušili na Ustavnom sudu, ali Zakon o sportu se provodi. Krenuli su izbori po županijskim organizacijama po novom načinu, a zatim i za Izvršni odbor HNS-a. Zakon o sportu se dakle, ponavljam provodi, a ljudi su ostali isti, ali promijeniti će se kada dođe na red nova sjednica nove Skupštine HNS-a. Ta priča će se završiti i prije kraja godine. Ja vjerujem u to jer oni to moraju napraviti, a državna uprava tu može sada reagirati ako se to ne bude provodilo. Ne vjerujem da će se opet naći način da ova vrhuška u nogometu ostane, naravno da nepovjerenje postoji, ali tko je očekivao da će se Zakon o sportu dovesti, a kamoli sprovesti”, kazao je Gjurković.

Komentirajući najave o tome da se radi novi Zakon o sportu koji bi išao na ruku sadašnjoj vrhuški ne samo HNS-a, već i ostalih sportskih saveza i HOO-a, Gjurković je kazao da su to spinovi. “Novi Zakon o sportu se ne može dovesti prije iduće godine jer to je složen proces, ali ja osobno ću se boriti da se ništa mijenja, već usavrši, pogotovo po pitanju amaterskog sporta i financiranja sporta”, kazao je Gjurković koji je ocijenio Mamićeve napada na Udrugu Naš Hajduk uspoređujući je sa mafijašima i Cosom Nostrom, klevetničkom. “Uostalom, Naš Hajduk je već najavio da će se pravno zaštititi i djelovati”, dodao je Gjurković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.