Maras o Povjerenstvu: Za Marića nitko neće lagati

Vijesti 12. srp 201709:43 > 09:50
N1

SDP-ovac Gordan Maras gostovao je u programu N1 televizije te je otkrio kada će biti formirano Istražno povjerenstvo za Agrokor.

Istražno povjerenstvo za Agrokor. Hoće li to biti potvrđeno?

Očekujemo podršku osnivanju Povjerenstva. Nadam se da ćemo početi raditi jer javnost ima interes vidjeti što se tu dešavalo i treba sve uključene u taj proces posjesti, dobiti informacije da čujemo.  Jer  ove priče koje kapaju pomalo i stavljaju sumnju na ministra Marića i vladu. Mislim da to javnost ne zadovoljava. Ajmo vidjeti što se tu zbilja desilo. Možda ćemo čuti još informacija kao što smo čuli od Dobrovića da je Marić nagovarao da se glasa za taj kredit pa izišao iz prostorije. To nije izuzimanje nego debelo uvaljivanje u cijeli sučaj. Ja se nadam da će Povjerenstvo za sukob interesa razmotriti da li netko tko je toliko umiješan i nagovara ministre da dodijele kredit, se nalazi u sukobu interesa. Zanima nas što se desilo i da imamo političku odgovornost sudionika političkih procesa u RH, a to sada nemamo.

Premijer i Marić sve te tvrdnje nazivaju reciklažom. Je vam žao što nije bilo predstavnika SDP-a tada? Trebao je na sjednici Nadzornog odbora HBOR-a biti Boris Lalovac.

Bitno je da se to nije trebalo dopustiti. Lalovac da je bio ne bi glasao za to, siguran sam. Ja kada osjetim da nešto nije ispravno ne puštam to i ne impresioniraju me Plenković i Marić.

Most sada upozorava na cijelu situaciju. Jesu li i oni odgovorni?

Dobrović je bio koncentriran na svoj resor i išao je za povjerenjem prema Mariću. Upravo ono što je premijer tražio. Vidite koliko je to opasno kad ste s HDZ-om. Ovo je reciklirani HDZ. Od loše robe ne možete napraviti dobru i zato sad imamo to što imamo. Mogu samo reći da se neću prestati boriti protiv toga. Oko Agrokora ćemo istjerati mak na konac.

Imate li konkretne poteze?

Konkretan potez je da imamo ovu raspravu. Imat ćemo Povjerenstvo. Ako si nagovarao ljude da glasuju za kredit nitko neće lagati za tebe. Svi ministri koji su tamo bili će biti pozvani da se o tome očituju. Vjerujte mi ništa neće ostati skriveno. To vam obećavam. Marić i Plenković neka recikliraju svoje izjave, ali neće sakriti ništa od javnosti. Ako si u stanju 50 milijuna eura državnog novca izgubiti zbog jedne kompanije u kojoj si radio i stekao neke benefite… Možeš biti simpatičan i pametan, ali mi to nećeš u Hrvatskoj raditi.

Kad će Povjerenstvo početi s radom?

Stavili smo da će Povjerenstvo raditi 6 mjeseci. Možda u petak budemo imali Istražno povjerenstvo koje može i tijekom ljeta odraditi nešto, a ako ne krenut ćemo u 9 mjesecu.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.