MORH: Zračne snage angažirane na novim požarištima

Vijesti 19. srp 201720:32 > 20:35
AFP

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, koje su u srijedu, 19. srpnja 2017. gasile požar kod Splita nastavile su angažman na drugim požarištima.

Tako su dva Candaira CL-415 najprije sudjelovala u gašenju požara kod Raslina pored Šibenika a potom na lokaciji Kozjak-Turići kod Knina.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, točnije od 1. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 104 požara, odnosno 39 u Šibensko-kninskoj, 32 u Splitsko-dalmatinskoj, 26 u Zadarskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji.

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 850 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 26 500 tona vode te prevezena 193 vatrogasca i vojnika i 12 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta, stoji u priopćenju Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.