"Prva procjena štete od požara bez šuma 42,4 milijuna kuna"

Vijesti 22. srp 201713:55 > 14:02
Izvor: Twitter / Davor Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je preliminarnu procjenu štete od požara tijekom obilaska opožarenih područja Splitsko-dalmatinske županije, koju je posjetio u subotu.

Preliminarna procjena štete bez šuma je 42,4 milijuna kuna, objavio je Božinović na svojem Twitteru.


Božinović je s lokalnim predstavnicima obišao opožarena područja Splitsko-dalmatinske županije te je u obilasku iskazao i zahvalnost jedinici specijalne i interventne policije u Mravincima kazavši da su “pokazali veliku snagu te je zato danas opet došao zahvaliti”.

“Prioriteti će biti jačanje suradnje policije i lokalne samouprave, bolja oprema i podizanje statusa”, najavio je Božinović.


Podsjetimo,Božinović je u četvrtak na sjednici Vlade naveo da preliminarno izvješće PU Splitsko-dalmatinske pokazuje da su u potpunosti izgorjele tri nastanjene kuće i djelomično 33. Također, u potpunosti je izgorjelo 13 nenastanjenih kuća, a djelomično jedna, 18 osobnih automobila u potpunosti i četiri djelomično, četiri teretna automobila u potpunosti i djelomično jedan, 11 maslinika, dva plastenika u potpunosti i jedan djelomično te jedan staklenik u potpunosti.

Mijenjanje zračnih struja kod Splita pogodovalo je širenju požara koji je izbio 17. srpnja u noći oko jedan sat, a do danas je u njegovom gašenju angažiran 801 vatrogasac, 162 vozila vatrogasne zajednice i to domicilnih vatrogasca, dislociranih snaga s kopna kao i pripadnici devet vatrogasnih zajednica županija. U gašenju su angažirani i pripadnici MUP-a njih više od 400, Oružanih snaga, HGSS-a, Hitne službe, kao i zračne snage Oružanih snaga RH.

Zbog požara koji su početkom tjedna poharali Dalmaciju, pogotovo splitsko područje, župan Blaženko Boban proglasio je elementarnu nepogodu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.