'Nisam ratovao za Hrvatsku da budem kapitalistički rob!'

Vijesti 04. kol 201712:08 > 12:12
ŠibenikIn

"Ogorčeni smo! Pa sutra slavimo našu pobjedu u Domovinskom ratu čiji sam sudionik, a sada moram raditi na svoj najsvetiji praznik. Dođe mi da poludim. Najbolje godine života proveo sam na bojištu stvarajući modernu hrvatsku državu, a ne da budem rob kapitalističkih izrabljivača", kaže bivši branitelj.

Šibenski radnici trgovačkog centra ‘Era Commerce’ u vlasništvu makarskog poduzetnika Ante Bebića, sutrašnji praznik i proslavu Dan domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, provesti će radno uz inventuru trgovine u Šibeniku na plus 40 stupnjeva, požalili su se redakciji portala ŠibenikIN.

“Ogorčeni smo! Pa sutra slavimo našu pobjedu u Domovinskom ratu čiji sam sudionik, a sada moram raditi na svoj najsvetiji praznik. Dođe mi da poludim. Najbolje godine života proveo sam na bojištu stvarajući modernu hrvatsku državu, a ne da budem rob kapitalističkih izrabljivača. Najteže mi pada što naš gazda sebe smatra velikim Hrvatom i domoljubom pa nam je uvalio na Dan pobjede domoljubnu inventuru”, požalio se radnik koji svoje ime u strahu od otkaza nije htio otkriti.

Gazda poduzeća ‘Era commerce’ Ante Bebić, koji osim u Šibeniku ima prodajne centre u Makarskoj i Opuzenu gdje, prema navodima radnika s kojima smo razgovarali, također moraju raditi na Oluju, nije bio pretjerano oduševljen što smo ga nazvali.

“Ovo je naše interno pitanje, ne znam zašto bih ja vama trebao govoriti o tome ni zašto se vi time bavite. Ovo je privatna firma i to je naša privatna stvar”, kazao je nervozni Bebić.

Pitali smo ga smatra li normalnim da njegovi radnici na jedan od najvećih hrvatskih praznika moraju popisivati robu, umjesto da idu u Knin, Slunj ili bilo gdje drugdje slaviti pobjedu u Domovinskom ratu. Uslijedila je dramatična pauza, šutnja, a onda je ljutito odgovorio:

“Da imamo, inventuru! Gospođo draga, ova firma kroz 25 godina ni na jedan praznik nije radila. Jeste li vi odvjetnik da se ja vama moram opravdati zašto sutra centar radi i imamo inventuru? Mi vjerojatno imamo ogroman razlog zašto to radimo, ne radimo to iz hira, ovo je privatno vlasništvo. Naše su privatne stvari zašto mi radimo sutra”, obrušio  novinarku Bebić.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.