Obilježena 22. obljetnica Oluje, Knin čeka Prljavo kazalište

Vijesti 05. kol 201718:08 > 18:26
Ilustracija

Danas, baš kao i prije 22 godine, hrvatska zastava zavijorila se na vrhu kinske tvrđave i označila kraj takozvane Srpske Krajine.

Čast da sudjeluje u podizanju zastave dobila je i supruga poginulog branitelja iz Oluje, a branitelji koji su vratili petinu hrvatskog teritorija kažu da su bili neopisivo sretni kada su čuli da je Knin vraćen Hrvatskoj.

Državni vrh govorio je s vrha tvrđave pred 500-njak uzvanika dok su ostali govore pratili na dva videozida.

Zahvaljujući državničkoj odlučnosti prvog hrvatskog predsjendika i jedinstvenosti naroda, Hvatska je obranjena i danas modernizirana, poručio je premijer Andrej Plenković.

Zajedništvo je temelj povijesne pobjede, zajedništvo treba biti temelj budućnosti, poručila je predsjednica olinda Grabar Kitarović.

U Kninu se okupilo 8.000 građana, osjetno manje nego prijašnjih godina, a neki žale što nema Thompsona, ali ističu i da nije Oluja samo Thompson.

Brojni su roditelji poveli djecu da im pokažu mjesto hrvatske pobjede.

Ratni generali i dalje mogu svjedočiti kako je hrvatska vojska u svega tri dana vratila 10.000 četvornih kilometara teriritorija.

Šušak je imao izuzetno dobar i korektan odnos sa SAD-om i njihovim ministrom obrane i oni su nam dopustili da oslobodimo Hrvatsku iz Bosne, a što se tiče finiša, mislim da su Amerikanci dali zeleno svjetlo, kazao je u razgovoru za N1 umirovljeni general Rahim Ademi.

Danas se, prema riječima ministra obrane SAD-a, akcija Oluja izučava u američkim vojnim školama.

Više pogledajte u prilogu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.