Sad svi vide da Bernardić nije lider i da ne može voditi SDP

Vijesti 13. kol 201717:58 > 18:49
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Načelnik općine Tisno i zastupnik SDP-a Ivan Klarin najavio je tužbu protiv Ministarstva financija.

Klarin traži povrat novca utrošenog za pripremu poreza na nekretnine.

“Naše baze podataka za komunalnu naknadu i porez na kuće za odmor, kao i u većini ozbiljnijih jedinica lokalnih samouprava, savršeno su evidentirane te ih redovito i revidiramo. Porez na nekretnine propisao je dodatni kriterij bodovanja stanja nekretnina, a to je tražilo obilazak svakog objekta, što je iziskivalo jako puno vremena. Naše financijske službe rade procjenu troška, koji je sigurno veći od 100.000 kn te ćemo tražiti povrat tih sredstava s obzirom na to da nova evidencija u slučaju odgode ili ukidanja poreza na nekretnine nama nije potrebna”, rekao je Klarin u intervjuu za Večernji list.

Dodaje da je protiv ovakvog načina uvođenja poreza na nekretnine, “koji je nepravedan prema brojnim hrvatskim građanima, a koji pogoduje onima koji imaju nekoliko nekretnina, pogotovo onih ekskluzivnijih. Uvođenje poreza na nekretnine trebalo je proći puno širu javnu raspravu, a ne da smo o ovom porezu raspravljali u studenom, u 22 sata u Saboru”.

Prije nekoliko dana zabranio je u općinskim prostorijama akademiku Pečariću promociju knjige zbog pozdrava „Za dom spremni“, a dvije godine prije nastup nogometnom klubu Ustanik zbog ustaške ikonografije na dresovima.

“Da je pameti, veličanje ustaštva nigdje u Hrvatskoj ne bi trebalo biti normalna pojava. A pogotovo ne u Dalmaciji, gdje su fašisti i nacisti napravili gnjusne ratne zločine. Danas neki nastoje ponovno procijeniti ili reinterpretirati do sada od većine priznatu spoznaju o antifašističkoj borbi te da je Hrvatska s partizanskim pokretom bila na pravoj, pobjedničkoj strani. U cijeloj ovoj priči žalosno je to što je jedan župni ured bio pokrovitelj i organizator ovakvih ustaških derneka”, kaže Klarin.

“Trenutačna vlast u slučaju obrane antifašističkih vrijednosti u RH ponaša se krajnje zabrinjavajuće i to nije samo slučaj u Slunju, gdje je ustaški pozdrav „Za dom spremni“ postao nešto najnormalnije. Za mene je puno veći problem ploča u Jasenovcu, pokraj logora u kojem su se događala najgnjusnija ubojstva djece, žena i staraca. Tamo imamo ploču koja završava ustaškim pozdravom, i izgleda da nikoga u Vladi to baš nije puno briga.”

Komentirao je i događaje u SDP-u

“U SDP-u nam iz mjeseca u mjesec pada rejting bez obzira na katastrofalne poteze premijera Plenkovića i njegove Vlade. U ovakvoj bi situaciji glavna oporbena stranka trebala galopirajuće rasti u istraživanju javnog mijenja, a ne iz mjeseca u mjesec drastično padati. Tu nešto nije normalno”, istaknuo je Klarin. 

Nema dobro mišljenje ni o šefu stranke, Davoru Bernardiću.

“Moje mišljenje o predsjedniku Davoru Bernardiću već je poznato i ja se zbog interesa stranke ne bojim to javno kazati. Kolega Bernardić, protiv kojeg ja osobno nemam ništa, jednostavno nema liderske sposobnosti. To tvrdim od početka, a sada to svi vide. On ne može biti predsjednik najveće oporbene stranke”, rekao je Klarin za Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.