Požari na Promini i Svilaji pod kontrolom

Vijesti 20. kol 201708:37 > 12:34
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nešto malo kiše koja je preko noći pala na širem području Šibenika nije donijela konačan spas i odmor za vatrogasce, ali je situacija puno bolja u odnosu na paklenih nekoliko prošlih dana,

“Požari na Svilaji i Promini su pod kontrolom i u fazi su dogašavanja, pa su jake vatrogasne snage još uvijek na terenu. Požar u blizini Polače kraj Knina je lokaliziran i tamo također vatrogasci dogašavaju vatru”, doznaje ŠibenikIN od od županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića.

“Koliko je točno vatrogasaca na tim požarima teško je reći jer se snage često mijenjaju, a stalno pristižu i pojačanja u ljudstvu i tehnici s kontinenta. Niti jedan od tih požara nije proglašen lokaliziranim ili ugašenim. Dva kanadera bacili su jutros četiri bombe na Promini, a potom su se povukli u bazu”, kažu u Županijskom centru 112.

Požare gase i kanaderi

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz zemuničke vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” i u nedjelju su angažirane u gašenju požara u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji.

Tako su dva Canadaira CL-415 sudjelovala u gašenju požara na brdu iznad tunela Dubovica na otoku Hvaru, a nakon uspješnog gašenja ovog požarišta, bili su angažirani i na požarištu Promina, priopćili su iz Ministarstva obrane.

Najnoviji požar izbio je u Smokoviću kod Zemunika te su na to požarište upućena dva Airtractora AT-802.

Tijekom jučerašnjeg dana zračne snage su izbacile oko 350 vodenih bombi te ostvarile 63 sata naleta na požarištiima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.