"Neće biti privatizacije na pomorskom dobru"

Vijesti 23. kol 201709:19 > 09:34
N1

Na najavu prijedloga Zakona o pomorskom dobru bilo je dosta primjedbi, ali i nejasnoća. Da je taj zakon veliki izazov rekao je u srijedu prije užeg kabineta Vlade i ministar prometa Oleg Butković.

“Znam da će taj zakon izazvati medijsku pozornost i javnost će biti jako zainteresirana jer to je ono što otočane i one na priobalju muči, no čekajte da izađemo s prijedlogom van”, rekao je Butković.

Koja je intencija zakona?

“Prvo, neće biti privatizacije na pomorskom dobru. Takve špekualcije odbijam. Idemo na zaštitu pomoskog dobro. Pomorsko dobro ostaje javno dobro. U nadležnosti upravljanja će vjerojatno biti dosta prijepora. Samo želim reći da ćemo pomno voditi računa.”

Najavio je i rješavanje pitanja Ubera.

“Rekao sam da će sigurno doći do liberalizacije. Činjenica je da je u ovom trenutku dozvola malo, tržište je tako da vabi za dodatnim dozvolama i licencijama. Svi mogu raditi, ali pod jednakim uvjetima”, rekao je Butković.

Ministar turizma Gari Cappelli komentirao je rezultate turističke sezone, kazao je da je sezona više-manje onakva kakvu su očekivali te je demantirao medijske napise da je turista previše.

Ministar financija Zdravko Mamić je uoči užeg kabineta Vlade komentirao punjenje proračuna odlučnom turističkom sezonom.

“Ne volim se previše hvaliti, ali zasad ide sve prema planu. Kod statistike turizma treba vremena da se sve to zbroji, ali rezultati su vrlo dobri”, kazao je Marić.

Hoće li to dovesti i do poreznog rasterećenja, Marić nije decidirano odgovorio: “Znate moju standardnu rečenicu: ključ javnih financija je rashodovna strana proračuna s pojačanim prihodima za dodatno porezno rasterećenje”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.