Stiže novi snijeg i temperature oko ništice

Vijesti 25. sij 201513:06 > 13:10
Cropix/Davor Pongracic

U unutrašnjosti Hrvatske u nedjelju je pretežno oblačno, mjestimice sa slabim snijegom ili susnježicom.

Na Jadranu se očekuju sunčana razdoblja, a uz povremeno više oblaka uglavnom na južnom dijelu ponegdje može biti malo kiše.

Vjetar povremeno umjeren, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije i jak sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od -2 do 2, a na Jadranu od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva, navodi Državni hidrometeorološki zavod.

Na Jadranu se u ponedjeljak očekuje djelomice ili pretežno sunčano vrijeme. U kopnenom području bit će pretežno oblačno s mjestimičnim slabim snijegom ili susnježicom, uglavnom u istočnim i gorskim krajevima.

Oko sredine dana i poslijepodne u zapadnim i središnjim područjima očekuje se smanjenje naoblake. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena do jaka, podno Velebita na udare olujna bura, te sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u unutrašnjosti bit će većinom od -3 do 3, a na Jadranu od 5 do 11 Celzijevih stupnjeva.

Krajem idućeg tjedna stiže novi snijeg, oprezno u prometu

Na Jadranu će u iduća tri dana biti djelomice ili pretežno sunčano uz slabljenje bure. U unutrašnjosti se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme  sa sunčanim razdobljima, tek ponegdje su moguće slabe oborine, a ujutro magla. Jutro hladnije, pa se u unutrašnjosti očekuje slab i umjeren mraz. U početku slabog mraza nože biti i duž obale.

Sedmodnevna prognoza DHMZ-a pokazuje da bi se Hrvatska u drugoj polovici idućeg tjedna mogla ponovno zabijeliti. U velikom dijelu unutrašnjosti od četvrtka se očekuje snijeg uz temperature oko ništice. Snijeg bi trebao zabijeliti i riječko područje, Liku i Gorski kotar te unutrašnjost Istre.

U Lici i Slavoniji snijeg već danas mjestimice otežava vožnju. U ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog olujne bure za sav promet zatvorene su dionice autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene te Paški most.