Osim što je bio pijan, vozač autobusa nasrnuo na policajca

Vijesti 12. ruj 201710:17 > 10:18
Pixabay

Vozač autobusa star 52 godine, kojeg je policija u nedjelju zaustavila kod Žagrovića i utvrdila da u organizmu ima čak 3,16 promila alkohola, kazneno je prijavljen za obijesnu vožnju u cestovnom prometu, napad na službenu osobu i prijetnju na štetu policijskog službenika, doznaje se u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

Kako je utvrđeno nakon kriminalističkog istraživanja u kninskoj policijskoj postaji, 52-godišnjak je u nedjelju oko 12,10 sati na državnoj cesti D-1 u mjestu Žagrović, iz obijesti teško kršio propise sigurnosti prometa vozeći autobus Volvo zagrebačkih registracija. Za volan je sjeo u stanju nesposobnosti za vožnju izazvanu trošenjem alkohola uz koncentraciju od 3,16 g/kg alkohola u organizmu, čime je izazvao opasnost za živote četvorice ljudi, priopćeno je iz policije, piše ŠibenikIn.

Tijekom kriminalističkog istraživanja na te okolnosti, osumnjičeni je ničim izazvan tjelesno napao policijskog službenika pri obavljanju službene dužnosti i tom prilikom mu ozbiljno prijetio u vezi s njegovim radom, doznajemo u policiji koja je kazneno prijavila 52-godišnjaka i do nastavka kaznenog postupka u Državnom odvjetništvu predala ga pritvorskom nadzorniku.

Pijani vozač zagrebačke prijevozničke tvrtke prometovao je na relaciji Zadar-Knin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.