Predsjednica primila izraelskog ministra obrane

Vijesti 26. ruj 201716:31 > 16:34
PIXSELL/Patrik Maček

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović primila je u utorak ministra obrane Države Izrael Avigdora Liebermana, koji boravi u bilateralnom posjetu Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda Predsjednice.

Kako je priopćeno, tijekom sastanka, na kojem je sudjelovao i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, naglašeni su vrlo dobri bilateralni odnosi Hrvatske i Izraela.

Posebno je zadovoljstvo iskazano pojačanim intenzitetom obrambene suradnje dviju država, u sklopu koje je Republika Hrvatska uputila Državi Izrael i poziv za dostavu ponuda za opremanje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane novim borbenim zrakoplovima.

Predsjednica je naglasila značajnu ulogu Izraela kao partnera NATO-a u nastojanjima za stabilizacijom Bliskog istoka i pojačanoj ulozi Saveza u borbi protiv terorizma.

Razmijenjeni su stavovi o ključnim sigurnosnim prijetnjama na Bliskome istoku i jugoistočnoj Europi te je naglašena potreba za intenziviranjem obrambene i druge suradnje Hrvatske i Izraela u suočavanju sa zajedničkim izazovima, navodi se u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.