"Neka Plenković prestane bježati i skrivati se u kupusu"

Vijesti 13. lis 201712:36 > 12:43
N1

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je dnevne aktualnosti u Saboru. Dotaknuo se Povjerenstva za Agrokor i nove udruge koju osniva dio SDP-ovaca.

Jedan vaš član najavio je osnivanje udruge kršćanskih socijaldemokrata. Kako to komentirate?

SDP-ovci su članovi raznih udruga. Ono što je najvažnije – SDP nije dijelio ljude po vjerskoj ni nacionalnoj osnovi i to će, dok sam ja predsjednik, uvijek biti tako. Dobrodošli su svi koji imaju kvalitetan program. Za detalje morate pitati ljude koji djeluju u toj udruzi.

Je li neki određeni moment razlog da se baš sad to osniva?

To je pojedinačna inicijativa. SDP ne osniva udruge. Svaki član SDP-a može djelovati u skladu sa  svojim načelima samo da ne krši zakon i statut SDP-a.

Kako komentirate stav udruge da će osuditi sve totalitarne režime?

Nisam upućen.

HDZ vas proziva da ste politizirali Povjerenstvo za Agrokor…

Plenkovića pozivam da kaže tko je pisao lex Agrokor, tko je lagao – Marić ili Ramljak. Neka izađe pred javnost, neka prestane bježati i skrivati se u kupusu. Povjerenstvo mora nastaviti raditi. Očekujem da će pozvati Todorića, Dalić, Marića i sve aktere ove priče.

Jedino što ne bih volio gledati je da epilog ovog nesretnog slučaja završi na način da netko guli krumpire.

Jeste li spremni zamijeniti Marasa i Miljenića ako to bude potrebno?

Nisu ni počeli raditi, a već ih se mijenja. Narod se truje lažima kako bi se prava istina prikrila. Da su nas vladajući poslušali u travnju ne bi do ovog došlo. Todorić je aktivirao zakon kojeg je de facto napisao Plenković odnosno vlada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.