Potvrđena optužnica protiv Rene Sinovčića

Vijesti 03. stu 201713:28 > 13:29
Dino Stanin/PIXSELL

Zagrebački Županijski sud u petak je potvrdio optužnicu protiv zadarskog poduzetnika Rene Sinovčića, kojega tužiteljstvo tereti da je nezakonito "zaradio" i u predstečajnoj nagodbi, prvoj koje se dotakao Uskok.

“Optužno vijeće je nakon održane sjednice i dugog vijećanja odlučilo potvrditi optužnicu u odnosu na sva kaznena djela. Optužno vijeće će sada cijeli spis dostaviti predsjedniku raspravnog vijeća radi zakazivanja pripremnog ročišta i glavne rasprave”, kazao je nakon objave odluke Sinovčićev odvjetnik Andrej Korljan.

Kazao je i da postoji mogućnost da se postupak premjesti na Županijski sud u Split, iako obrana još nije zatražila promjenu nadležnosti.

Sjednica optužnog vijeća koje je optužnicu moglo potvrditi, odbaciti ili vratiti tužiteljstvu na doradu počela je prošlu srijedu, a Sinovčić se na njoj nije pojavio, kao ni na današnjoj objavi.

Osim Sinovčića i njegove tvrtke optužnica u tzv. aferi Ribar podignuta je protiv bivšeg pročelnika zadarske Porezne uprave Vjekoslava Jurline, njegove nasljednice Stoje Mučaji, poreznika Željana Pejkovića, Marka Lozančića i Irene Anić te bivših direktora NK Zadra Novice Erlića i Dalibora Zebića.

Za razliku od optuženika koji sve poriču Uskok tvrdi da je u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra izvučeno preko 120 milijuna kuna.

Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala), ali i član Gradskog vijećnika u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Prije desetak godina bio je svrstavan na popise najbogatijih Hrvata, a nazivalo ga se i “kraljem ribe na Jadranu” te nogometnim sucem s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu. Također mediji su ga dovodili u vezu i s lažiranjem utakmica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.