''Tko Ježića naziva nepouzdanim svjedokom? MOL!''

Vijesti 14. stu 201712:43 > 12:51
N1

Odvjetnik Marijan Hanžeković, odgovarao je u utorak, među ostalim, na novinarska pitanja o slučaju Ina-MOL.

Upitan je kad će Robert Ježić vratiti pet milijuna eura. “Ja ne razumijem tu veliku diskusiju i znatiželju. Zakon sasvim jasno kaže, kad presuda bude pravomoćna i kad u delibacionom postupku prevedena presuda na hrvatski jezik bude nostrificirana”, rekao je Hanžeković.

“Novac nije uplaćen Ježiću, već na tvrtku i temeljem simuliranih ugovora. Da bi se s tvrtke mogao isplatiti dalje, mora postojati pravni osnov. Pravni osnov može biti samo pravomoćna presuda. Kad presuda postane pravomoćna, da bi se mogla izvršiti u Švicarskoj, mora biti prevedena na njemački jezik, mora biti pred švicarskim sudom delibacionim postupkom nostrificirana”, objasnio je.

Novinare je zanimalo je li taj novac već potrošen. “Otkud ja to znam? Ja sam gospodinu Ježiću odvjetnik u jednom sasvim drugom procesu. Prema tome, s ovim, osim što stalno objašnjavam notorne stvari koje zapravo bi trebali studenti treće godine znati, nemam ništa”, rekao je Hanžeković.

Dotaknuo se i činjenice da se Ježića nazvalo nepouzdanim svjedokom. “Tko ga naziva nepouzdanim svjedokom? MOL. Arbitraža o tome ne može govoriti. Prvostupanjski i drugostupanjski sud su ga smatrali vrlo vjerodostojnim, Vrhovni sud je potvrdio presudu. Ustavni sud je presudu ukinuo i zato se sve vraća natrag, ali ja ne vidim nikoga relevantnog tko bi mogao osporiti njegovo svjedočenje”, rekao je Hanžeković.

Na tezu da svi Ježićevi navodi, dakle, stoje, Hanžeković je kratko odgovorio: “Apsolutno.”