Ivan Zvonimir Čičak postao vanjski član Odbora za medije

Vijesti 17. stu 201713:49 > 13:55
N1

Imenovanjem predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava Ivana Zvonimira Čička za vanjskog člana Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, Hrvatski sabor u petak je završio imenovanje vanjskih članova tog radnog tijela.

Očekivalo se da će Sabor napokon imenovati i vanjske članove Odbora za Ustav i Poslovnik, no do toga nije došlo jer je Odbor za izbor, imenovanje i upravne poslove dan prije iz procedure povukao odluku o imenovanju na kojoj su bila imena Sanje Barić, Ivana Koprića, Vladimira Šeksa, Anite Blagojević, Frane Staničića i Mate Palića. Službeno tumačenje takvog poteza nije se moglo dobiti.

Sabor je odobrio promjene u nekoliko svojih odbora. Zastupnica GLAS-a Vesna Pusić postala je članica odbora za vanjsku politiku i za obitelj iz kojih su razriješeni Orsat Miljenić (SDP) i Anka Mrak Taritaš (GLAS) koja je, pak, imenovana članicom Odbora za zaštitu okoliša.

Mostova Miru Bulja u Odboru za obranu mijenja Mostov Vlaho Orepić, a SDP-ova Sinišu Hajdaša Dončića u Odboru za ravnopravnost spolova također SDP-ova Marija Alfirev.