Hrvatska ne smije odustati od osude zločina počinjenih u RH

Vijesti 22. stu 201715:22 > 15:28
N1

Predsjednik Mosta Božo Petrov, komentirajući u srijedu prvostupanjsku presudu haškog suda o doživotnom zatvoru za ratnog zločinca Ratka Mladića, kazao je da je ta presuda pravedna, ali i naglasio kako Hrvatska ne smije odustati od osude za zločine počinjene u Hrvatskoj.

“Pravedna presuda za sve zločine koje je napravio Ratko Mladić skupa sa svojim kolegama u tom trenutku, tom zločinačkom pothvatu koji je imao zbog velikosrpske ideje. Konačno satisfakcija svim žrtvama zbog kojih je danas osuđen, dobio je pravedno ono što zaslužuje”, kazao je Petrov u Saboru.

“Ali ono što mi još uvijek čekamo i ono od čega Hrvatska ne smije odustati. Ratko Mladić nije dobio, niti je osuđen niti ispitivan radi zločina u Škabrnji. Na jednak način kako je terorizirao muslimansko i hrvatsko stanovništvo u Bosni i Hercegovini, isto je to radio na zadarskom, kninskom i šibenskom području. Hrvatska od toga ne smije odustati, a bez utvrđivanja istine neće biti niti normalizacije odnosa između stanovništva”, rekao je.