Milorad Pupovac: 'Za doček u Osijeku nije odgovoran Glavaš'

Vijesti 02. velj 201512:24 > 12:29
N1

Dvije teme obilježile su ponedjeljak u Hrvatskoj - doček Branimira Glavaša u Osijeku te izricanje presude u slučaju međusobnih tužbi za genocid između Srbije i Hrvatske.

Saborski zastupnik i predsjednik SNV-a Milorad Pupovac komentirao je u ponedjeljak doček osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša u Osijeku, ali i izricanje presude u slučaju međusobnih tužbi za genocid između Srbije i Hrvatske.

Pupovac je rekao da za jučerašnje slavlje u Osijeku nije odgovoran ni Branimir Glavaš ni njegova stranka.

“Kod nas nema suočavanja s odgovornošću za ratne zločine. Kod nas ne postoje žrtve i ne postoji nikakva svijest o tome da su počinjeni ratni zločini, zato se može slaviti. Ali, za to nije odgovoran niti Glavaš niti njegova stranka, za to je odgovorno naše sramno pravosuđe”, kaže Pupovac.

Tužbe za genocid

“Prvo, ja sam očekivao da ni Hrvatska ni Srbija ne podnose te tužbe, nego da se usmjere na to da ispune svoje obaveze prema domaćim zakonima i prema međunarodnim zakonima i da sankcioniraju počinjene ratne zločine, kao i da se usmjere na poboljšanje odnosa”, kazao je Pupovac komentirajući tužbe za genocid.

Više o rekacijama na doček Branimira Glavaše u Osijeku te presudu u slučaju tužbi za genocid pogledajte u Dnevniku u 19 sa Zoranom Šprajcom!