Popis koji veseli – praznici za spajanje u 2018. godini

Vijesti 07. pro 201709:15 > 09:17
Pixabay

Kako od jednog dobiti pet neradnih dana? Kako spojiti vikend s neradnim danom? S približavanjem Nove Godine zavirujemo unaprijed u kalendar za 2018. godinu.

Prvi zgodni praznik je Praznik rada, 1. svibnja, koji će 2018. biti u utorak, pa spajanjem s vikendom imamo četiri dana. Na isteku svibnja je i Tijelovo, 31. svibnja, koje se zgodno smjestilo u četvrtak pa eto nova četiri slobodna dana.

Nije loš raspored niti u lipnju. Dan antifašističke borbe i Dan državnosti padaju najbolje moguće – u petak i ponedjeljak pa neće biti potrebno uzimati slobodne dane da se uživa u malom godišnjem odmoru.

Onda slijedi ljeto tijekom kojeg u kolovozu imamo Veliku Gospu usred tjedna, u srijedu, pa su spajanja moguća na koju god stranu tjedna okrenete. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti ovaj put pada u nedjelju.

I potom slijede posljednja dva mjeseca, Svi Sveti koji su u četvrtak, te božićni dani koji nas čekaju u utorak i srijedu. Ostavite jedan dan godišnjeg i kud ćeš bolje od pet dana odmora u toplom domu.

I da, Nova godina 2019.. Dočekajte je na otvorenom u prijelazu s ponedjeljka na utorak. A tko je vidio taj ponedjeljak provesti drukčije negoli se pripremati za doček – odmaranjem, piše Zadarski.