U Saboru o darovima katoličkom vrtiću: Netko mora nastradati

Vijesti 07. pro 201709:43 > 09:47
N1

Saborski zastupnici raspravljaju o regionalnom razvoju Hrvatske, odnosno izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju kojima se, među ostalima, predlaže nova metodologija izračuna indeksa razvijenosti jedinica lokalne i područne samouprave, a razgovaralo se i o djeljenju poklona u jednom zagrebačkom privatnom katoličkom vrtiću

Sjednica je počela prisegom Ante Pranića koji na mjesto zastupnika dolazi umjesto Ivana Kovačića.

Nakon toga Tomislav Panenić zatražio je stanku zbog “afere paketa koju smo pratili tijekom jučerašnjeg dana”, Željko Glasnović također je tražio stanku, kao i zastupnik Bunjac koji želi govoriti o deložacijama. O nezakonitom zbrinjavanju mulja želi govoriti SDP, a HSS o privatizaciju poštanske banke. Branko Bačić stanku je zatražio zbog aktualne političke situacije.

Nakon stanke prvi je govorio Tomislav Panenić. “Jučerašnji dan obilježio je paket zakona”, rekao je Panenić koji je govorio o privatizaciji HEP-a. Zatim je govorio i o drugim paketima.

“A ono što me još više pogodilo je dodjela paketa u jednom vrtiću. Na kraju jedna televizija to slučajno otkrije. Nemamo ni izjavu ministrice što ti paketi tamo rade, kome su dodijeljeni. O tome se netko treba očitovati ili nastradati, ali nešto se mora dogoditi”, rekao je Panenić.

Podsjetimo, Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u srijedu je posjetila privatni katolički vrtić “Blažena Hozana” u Zagrebu gdje je prisustvovala proslavi blagdana Svetog Nikole. Ministarstvo je vrtiću darovalo poklone, a aoni su bili s oznakom Europskog socijalnog fonda među kojima su čokolade, pelene i bojanke nalaze se naljepnice na kojima piše “Za najpotrebitije.”