Šimić komentirao 'nekakav raspad Mosta'

Vijesti 13. pro 201713:55 > 13:59
N1

Potpredsjednik Mosta nezavisnih lista, osječki pravnik Miroslav Šimić, reagirao je na glasine o raspadu platforme koje su se pojavile nakon što su Most napustili Vlaho Orepić i Martin Pauk.

Iako je ranije najavljivao da će se povući iz Sabora i svoj mandat staviti u mirovanje, Miroslav Šimić je, nakon odlaska Orepića i Pauka, odlučio ostati zastupnik u Saboru, a poručio je i kako Most čeka još mnogo posla.

“Nakon odlaska Vlahe Orepića iz kluba počele su se stvarati konstrukcije o nekakvom “raspadu MOSTA”. U stvaranju takvih konstrukcija često se navodila i činjenica kako i ja stavljam mandat u mirovanje i odlazim iz Hrvatskog sabora. 

Iako sam nebrojeno puta ponovio kako nakon stavljanja mandata u mirovanje i dalje ostajem potpredsjednik MOSTA i kako ću platformi biti na raspolaganju jasno mi je da sve to u novonastalim okolnostima zbunjuje javnost. Kako bi moja podrška MOSTU, članovima, simpatizerima i idejama koje zastupamo bila svima jasna, odlučio sam do daljnjeg ostati u Hrvatskom saboru i pomoći kolegicama i kolegama, posebno u organizaciji platforme MOSTA. Ponosan sam na doprinos MOSTA hrvatskom društvu i razbijanju okoštale političke scene. Mnogima smo “stali na žulj” i postali “kamen u cipeli”. Zbog toga me ne čude napadi koje doživljavamo i pokušaji da nas se razbije. Važno je da se danas svi mi članovi i simpatizeri MOSTA držimo zajedno i svako u svojoj domeni pomogne razvoju naše platforme. Puno smo posla za Hrvatsku napravili ali još više nas posla čeka!”, napisao je na Facebooku.