Tito ostaje i bez ulice u Selcu?

Vijesti 22. pro 201709:24 > 09:28
Ilustracija

Gradsko vijeće Crikvenice započelo je napuštanjem sjednice oporbe nakon što je vijećnik HSP AS Mato Gavran pozvao na minutu šutnje za generala Slobodana Praljka te obznanio da je pokrenuta inicijativa da se Ulica maršala Tita u Selcu preimenuje u Ulicu Jeana Michela Nicoliera, francuskog dragovoljca koji je mučen i smaknut od četnika u Vukovaru.

Gavran se emotivno prisjetio Domovinskog rata, trenutaka kad je morao skupljati utrobu suborca, kad je nakon napada neprijatelja shvatio da su od prijatelja i suborca ostale samo noge. Crikvenički pravaš istaknuo je da francuski dragovoljac svetiji od svih hrvatskih branitelja jer je došao braniti Hrvatsku ne slušajući svoju domovinu, koja nam nije bila sklona. Gdje god gori svijeća, Jean Michel je tu. Gavran primjećuje da mnogi ne žele prepoznati njegovu žrtvu te ističe da neki koji sjede u vijeću slažu dosjetke na žrtvi francuskog dragovoljaca, a pritom su našli zaposlenje u državnoj firmi. Gavran je poručio da Crikveničane može biti sram jer sugrađanin koji je otišao među prvima na ratište preživljava sakupljajući boce i pita gradonačelnika što kani učiniti po pitanju brige za branitelje.

Gradonačelnik Damir Rukavina je poručio da je i sam branitelj, da ima odnos poštovanja prema braniteljima koje smatra svojima te da Grad Crikvenica kontinuirano vodi brigu o braniteljima. “Što se tiče prijedloga za preimenovanje ulice, neka ide u proceduru, to će odlučiti Gradsko vijeće”, istaknuo je Rukavina, piše Novi list.