Brlošić ostaje u Privremenom vjerovničkom vijeću

Vijesti 08. sij 201818:57 > 19:01
N1

Krajem prošle godine došlo je do promjena u vrhu Hrvatske poljoprivredne komore. Dosadašnjeg predsjednika Matu Brlošića zamijenio je Mladen Jakopović.

Kako je Brlošić i osoba koja predstavlja male dobavljače u Privremenom vjerovničkom vijeću, zanimalo nas je hoće li biti zamijenjen i u tom tijelu.

“Članove Privremenog vjerovničkog vijeća pa i predstavnika skupine vjerovnika ‘Mali dobavljači’ imenovao je sud na prijedlog izvanrednog povjerenika. Od suda imenovani predstavnik skupine vjerovnika ‘Mali dobavljači’ je Toni Raič, koji je kao svog opunomoćenika u Privremenom vjerovničkom vijeću imenovao Matu Brlošića.

Dok Rješenje Suda o utvrđenim tražbinama ne bude pravomoćno, nismo u mogućnosti komentirati sastav budućeg Vjerovničkog vijeća”, stoji u odgovoru za N1 upućen iz Agrokora.

Sam Brlošić, koji sada obnaša funkciju zamjenika predsjednika Komore, kaže za N1 kako će, radi kontinuiteta, vjerojatno ostati u privremenom vjerovničkom vijeću sve do formiranja stalnog vijeća. Iako je njegov mandat na neki način već ispunjen, odnosno mali dobavljači dobili su u cijelosti svoja potraživanja, oni bi trebali imati svoje mjesto i u stalnom vijeću, kaže Brlošić, u uvjerenju da tako kaže zakon.