Održan hitan sastanak roditelja zbog vjeroučitelja Bagarića

Vijesti 09. sij 201808:20 > 08:31
Index.hr screenshot

Hoće li ili neće svjedočiti djeca svjedočiti na sudu protiv vjeroučitelja, roditelji učenika osmog razreda zagrebačke Osnovne škole Matija Gubec na hitnom roditeljskom sastanku održanom jučer nisu se izjašnjavali.

Tema o svjedočenju protiv vjeroučitelja Krešimira Bagarića, koji je dobio izvanredni otkaz nakon što se govorom mržnje obraćao učenicima na satu, pala je u drugi plan iako je na adresu škole pristigao dopis suda za kontaktima roditelja učenika kako bi provjerili ima li onih spremnih posvjedočiti izgovorenim riječima profesora na satu vjeronauka.

Prema dosadašnjim neslužbenim informacijama dvoje je učenika iz razreda spremno svjedočiti. Učenici su jednu učenicu iz razreda optužili da je snimala vjeroučitelja, nakon čega su joj proslijedili poruke neprimjerenog sadržaja iako ih se trudila uvjeriti ih da ono što je bilo na satu vjeronauka nije nimalo primjereno.

Učenici su tim neprimjerenim porukama parafrazirali bivšeg vjeroučitelja, a toga su svjesni roditelji i ravnateljica škole Ljiljana Klinger koja poručuje da će s djecom u školi raditi na primjerenom sadržaju i prihvatljivoj komunikaciji na društvenim mrežama, piše Večernji list.

Klinger je rekla da je to zaključak jučerašnjeg roditeljskog sastanka na kojem su prisustvovali roditelji 15 učenika od 21 učenika ukupno. “Roditelji shvaćaju ozbiljnost situacije i zato je dogovor da ćemo ovaj problem zajednički rješavati, raditi na odgovornosti i na samoj komunikaciji među učenicima. Dapače odaziv ovom hitnom sastanku potvrdio je brigu roditelja, a našom jučerašnjom komunikacijom jako sam zadovoljna”, poručila je Klinger.

Koliko su uspješni u tome, i roditelji i ravnateljica, provjerit će na novom roditeljskom sastanku koji je zakazan za dva tjedna, tjedan dana od početka drugog polugodišta, a u nastavku se možete prisjetiti gostovanja Klinger te Blaženke s.Valentine Mandarić, predstojnice Ureda za vjeronauk Zagrebačke nadbiskupije u Točki na tjedan prije dva dana.