Supruga Veljka Marića za N1: U nama se probudila nada

Vijesti 09. velj 201518:03 > 18:10
N1

Nakon što je premijer Zoran Milanović na sjednici Vlade kazao da će Srbija morati povući zakon o univerzalnoj jurisdikciji "jer mi nemamo takav zakon u odnosu na druge države i Srbiju", N1 je razgovarao sa suprugom Veljka Marića, Marijanom.

Podsjetimo, Milanović je na sjednici Vlade kazao: “EU funkcionira po određenim pravilima kada je u pitanju pravosudna suradnja. Pravila su jasna i zakon koji je na snazi u Srbiji iskače iz tih okvira. Pozivam Srbiju da povuče ovaj zakon jer nama je to neprihvatljivo, kao što bi bilo i bilo kome drugome da mi imamo takav zakon. On nije u skladu s europskim uhidbenim nalogom.

Da se ovo ne bi pretvorilo u politički ping-pong, mislim da je stvarno zdravorazumski odmah reći da se s takvim zakonom u EU neće ući i Hrvatska to neće dopustiti”.

Supruga Veljka Marića za N1 je komentirala ovakvu poruku premijera Milanovića.

“Probudila mi se neka nada, možda se nešto ipak pokreće, možda nešto kreće prema dobrom putu. Iznenadilo me jer taj Zakon postoji već jako dugo, gospođa Marijana Petir je u EP-u isto to tražila i naravno da me iznenadilo da Milanović na Vladi donio takvu odluku”, kazala je.

Kazala je da je u subotu posjetila supruga te da je i njemu to jedan tračak nade, ali da se boji da je pred njima još dug put do povratka u Hrvatskoj.

Na upit je li bilo kakvih promjena u ponašanju drugih zatvorenika prema Mariću u zatvoru, kazala je da nije.

Razgovor sa suprugom Veljka Marića pogledajte u prilogu, a više o ovoj temi pogledajte u Dnevniku u 19 sa Zoranom Šprajcom i Pressingu u 20 s Dubravkom Merlićem na N1.