Davor Bernardić šuti, a SDP i dalje tone u kaos

Vijesti 08. velj 201818:29 > 18:36
N1

Uživa li Davor Bernardić u društvu ljudi koji mu politički zagorčavaju život ili samo pokušava umanjiti štetu Odgovor na to pitanje može dati samo on, a on iz nekog razloga šuti. I dok šuti, stranka i dalje tone u kaos.

Baš kao nekad – Davor Bernardić i Milan Bandić, dobro raspoloženi za istim stolom, otkriva Prigorski.hr. Slave rođendan zajedničkog prijatelja Dalibora Bastalca, predsjednika zelinskog ogranka Bandićeve stranke, koji je rušio SDP-ovog Mihaela Zmajlovića s čela skupštine Zagrebačke županije, koji na Tvitteru žestoko optužuje: “Predsjednik SDP-a ne smije sjediti za istim stolom s osobom zbog čijih sumnjivih računa i s njima povezanih neobičnih presuda stranci prijeti blokada. I još k tome na pompoznoj rođendanskoj proslavi osobe koja državi duguje preko 1,3 milijuna kuna”

Bivši mentor i učenik susreću se u trenucima dok SDP-u prijeti ovrha od gotovo 10 miljuna kuna zbog neplaćenih troškova kamapanje koja je Bandiću osigurala pobjedu na lokalnim izborima 2009. godine. Vidno nezadovoljni sdp-ovci u Saboru škrti na riječima.

“Pa ja bih bio oprezan s kime se družim i s kime večeram”, kazao je Gordan Maras.

“Pa na popisu stvari koje ja ne bi napravio da sam na njegovom mjestu – našla se još jedna. To je to”, kaže Arsen Bauk.

Ali to još nije to za Davora Bernardića. Pet velikih novinskih redakcija šalje zajedničko pismo u kojem tvrde kako SDP radi pritisak na medije nizom demantija koji nisu usmjereni na ispravljanje činjenica, već na autore koji kritično pišu o stranci.

“Pa nemam neki osobit komentar osim da nije problem u medijima”,  kaže Maras, a na pitanje u kojem jest problem odvraća: “Pa nije problem u medijima, mediji rade svoj posao”.

No, i nakon svega Bernardićevi demantiji preko odvjetničkog društva nastavljaju dolaziti. Sastaje se i stranačka Akcijska radna grupa za kulturu i medije koja, neslužbeno doznajemo, razmišlja suprotno predsjedniku, poznatom po borbi za slobodu govora.

Savjetuju mu sastanak s urednicima i zaključuju kako masovno slanje demantija bitno odudara od prakse komunikacije s medijima.

“Ako promovirate slobodu govora, a u isto vrijeme putem odvjetničkog ureda pokušavate usmjeravati uređivačku politiku to vas onda dovodi u pitanje vjerodostojnosti, da li ono što zagovarate stvarno i mislite i mislim da je to krivi put kojim je predsjednik stranke krenuo”, kaže Mirando Mrsić.

Što se tiče višemilijunske tužbe – neslužbena je informacija da se ide u smjeru dogovora sa Slobodanom Ljubičićem kako bi se trošak otplatio u ratama tako da izostanu dramatični scenariji.

“Ja vam se u te proceduralne forme ne razumijem, ali mislim da ne postoji nikakva mogućnost da sutra dođe do blokade računa”, kaže Bauk.

O svemu će u petak ujutro biti obaviješteno Predsjedništvo stranke koja se još jedan tjedan bavila – sama sobom.