Još se nisu stišale reakcije na paljenje dječje slikovnice

Vijesti 09. velj 201819:52 > 19:56
Dugina obitelj

Hrvatski građani opet su podijeljeni, ovaj put oko slikovnice "Moja dugina obitelj" koja govori o istospolnim obiteljima.

U Kaštelima je prije nekoliko dana na dječjem karnevalu spaljena slikovnica “Moja dugina obitelj” koja govori o djeci s istospolnim roditeljima. Građani su pak, u crowfunding kampanji u svega nekoliko dana prikupili 200 posto traženog iznosa kako bi svjetlo dana ugledalo još tisuću primjeraka slikovnice. 

Dok dio javnosti osuđuje izdavanje slikovnice “Moja dugina obitelj”, istovremeno je ona putem kampanje na crowdfunding platformi Indiegogo u manje od 24 sata prikupila 200 posto traženog iznosa. Naime, izdavači su pokrenuli kampanju kojom žele prikupiti novac za tisak još tisuću slikovnica i bojanki. Cilj: 3.000 dolara. No, iz minute u minutu broj uplata raste, a zasada je prikupljeno 7.000 dolara.

Slikovnica o djeci s istospolnim roditeljima sada je dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku. Članovi udruge tvrde da je velika potražnja za slikovnicom i u inozemstvu. Ne planiraju stati samo na jednoj slikovnici. “Moja dugina obitelj” bit će dostupna u knjižnicama u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Sisku.

I dok jedni podržavaju izdavanje ove slikovnice, drugi je pale na dječjem karnevalu u Kaštelima. Ti prizori obišli su svijet, a reakcije se još nisu stišale. Na spaljivanje slikovnice, kao simbola svega lošega što se u protekloj godini dogodilo, reagirala je i Anka Mrak Taritaš.

Kampanja traje još 19 dana iako je već u četvrtak postigla svoj cilj.

Više u prilogu Ivane Kopčić: