Novi Žnjan bit će po želji Splićana

Vijesti 20. velj 201818:51 > 18:52
N1

Nakon prošlogodišnjeg masovnog čišćenja od bespravne gradnje konačno je otkriveno kako će žnjanski plato u budućnosti izgledati. Na natječaj za njegovo uređenje pristiglo je 12 radova, a svi autori u obzir su uzeli želje građana iskazane u anketi.

Odluka o pobjedniku donesena je jednoglasno, a javnim otvaranjem omotnica s imenima autora, što do sada nije bila praksa, najboljim je proglašen rad Arhitektonskog biroa Ante Kuzmanića s grupom autora. 

“Meni se to sviđa nego ono što je prije bilo. Ono je prije bilo ona gužva, nit se moglo doć blizu plaže, nit se moglo pristupit uopće od onih kafića. Bitno je jedino da se ne stavljaju ležaljke blizu plaže. Ono je bila sramota. Jednostavno čovjek kad dođe okupat se nema gdje stavit svoj ručnik”, rekao je Spličanin Ante, s kojim se slaže i njegova sugrađanka Sonja.

“Sigurno je bolje nego što je prije bilo. Bilo je tu toliko čuda, došli su skroz do mora, a ovo sad ljudima i treba malo da imaju gdje izać i sjest.”

Tako više neće biti. Novi Žnjan imat će šetnicu između plaže i kafića, brojne zelene površine i sportske sadržaje. Kafići će biti udaljeni 30 metara od mora, a umjesto dosadašnjih 30-ak, bit će ih svega šest do devet.

Više pogledajte u prilogu.